Oogcafé Walcheren

Oogcafé Walcheren waar je echt gezien wordt.

Voor slechtziende en blinde mensen is het niet altijd makkelijk om gezien te worden door anderen. Zo niet bij oogcafé Walcheren. Wij zijn er juist om u te zien.

Vanaf januari 2021 is de oogvereniging regiogroep Zeeland een zelfstandige afdeling geworden. Omdat er voorheen niet in heel Zeeland oogcafés georganiseerd werden is er gekeken of we dit nu wel voor elkaar konden krijgen, en dat is gelukt! In Goes en Terneuzen waren er al maandelijkse oogcafés. Met Schouwen-Duiveland en Walcheren komen er nu twee bij.

Het oogcafé is er voor iedereen die slechtziend of blind is en natuurlijk ook voor partners, begeleiders en geïnteresseerden. Ervaringen uitwisselen in een gezellige sfeer is het hoofddoel van het café. Als er belangstelling is onder de bezoekers zullen we zeker ook eens op pad gaan met zijn allen en/of gezamenlijk iets ondernemen binnen het café. 

Het oogcafé wordt ondersteund door zowel de Oogvereniging als de Maculavereniging.  De consumpties zijn voor eigen rekening, verder kost het u niets. Iedereen die op Walcheren en daarbuiten woont is welkom in de Soute Schakel in Zoutelande, Westkapelseweg 24c, 4374 BB Zoutelande op de 3e woensdagmiddag van de maand. Inloop vanaf 13.30 uur eindtijd 16.00 uur.

Het plan is om op 18 augustus de eerste bijeenkomst van het oogcafé te organiseren. Of dit lukt is afhankelijk van de op dat moment geldende coronamaatregelen. Hoe dan ook maken we er een feestelijk programma van met een hapje en een drankje. Het idee is om in ieder geval ook een sportief spel aan te bieden dat door zowel slechtzienden als zienden samen gespeeld kan worden.

Als u belangstelling heeft om te komen is het fijn als u zich van te voren aanmeldt via oogcafewalcheren@gmail.com of bel mij, Mirella Simons, op  06-50 55 23 23. Dan wordt u op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen en weet ik op hoeveel mensen ik ongeveer kan rekenen.

Ik hoop u te mogen begroeten in Zoutelande!

No Comments Yet.

Leave a comment