Groene buffer:

Beste dorpsbewoners en geïnteresseerden,

We kwamen op dit idee, volgens mij, (de werkgroep) : Als er aan het industriegebied niets meer te doen is, kunnen we ons best hard maken voor Eén grote groene buffer. Kijk eens of jullie hierin mee kunnen denken? Er spelen verschillende factoren een rol.

 1 de gemeente heeft een groene buffer belooft tussen het industrie-terrein en ons dorp. Er komt een brede watergang. De plaats ligt al geplant, maar kan beter door de groene zone lopen, vinden wij.

2 De provincie Zeeland wil meen ik 400 hectare bos aanplanten en ze zoeken nog een plek daarvoor. Een stukje zou hier kunnen komen.

3 Er ligt naast het Fort Rammekens een stuk land dat is vrijgegeven voor Natuurherstel, omdat er een Terminal gebouwd ging worden. Die is nooit gebouwd, en dat land ligt daar nog steeds. Dat is het zwart gemaakte deel op de foto.

4 Er zou vanaf Fort Rammekens een hele strook bos kunnen gaan lopen naar ons dorp. Het zou kunnen gaan aansluiten aan onze groenstrook. Het zou een mooi gebied kunnen worden. Misschien wel een Voedselbos. Zou dat geen mooie compensatie zijn voor onze omgeving?

Gaan jullie helpen om dit voor elkaar te krijgen?

No Comments Yet.

Leave a comment