Wijzigingen in programma Theater De Wegwijzer

Theater De Wegwijzer heeft besloten om de voorstellingen voorlopig te verplaatsen naar zondagmiddag. Het theater speelt zo in op de nieuwe overheidsmaatregelen, om de voorstellingen wél zo veel mogelijk door te laten gaan. 

Die beslissing zorgt voor twee wijzigingen in de programmering. De voorstelling van de Middelburgse singer-songwriter JP DeKlerk wordt verplaatst van 20 november 2021 naar zondagmiddag 20 februari 2022. En de muziektheatershow van Hans Visser en Irena Filippova is één dag later dan eerder gepland, namelijk op 28 november 2021. 

Beide voorstellingen beginnen om 15:00 uur. Na afloop van de voorstelling op 28 november is er gratis soep voor alle bezoekers. Oók om eventueel mee te nemen. Op deze manier wil De Wegwijzer 'veilig' zitten wat nieuwe overheidsmaatregelen betreft én natuurlijk ook een fijne theater-ervaring blijven bieden. 

De eerstvolgende voorstelling na Hans Visser en Irena Filippova is nu Alex Roeka. Hij speelt op zondag 12 december ‘Rauwe genade’ in Nieuw- en St. Joosland. Ondertussen werkt De Wegwijzer gewoon verder aan de programmering voor dit seizoen. Zo is er een nieuwjaarsconcert bijgeboekt van het Ad Vanderveen Quartet. Het volledige programma vindt u op: https://theaterdewegwijzer.nl/programma/

Voor de volledigheid hieronder nogmaals de informatie over de gewijzigde voorstellingen: 

Zondag 28 november 2021, 15:00 uur: Hans Visser en Irena Filippova – ‘Hollandse streken’ 

Hans Visser en Irena Filippova duiken in het dagelijks leven in de zeventiende eeuw. Een tijd waarin één op de drie landgenoten een immigrant was, de pest 'erbij hoorde' en het drinkwater bier was. Het duo neemt een kijkje bij de vrouwen van Johannes Vermeer, de Schutters van Frans Hals, en ze maken ze muziek in de kroegen van Jan Steen. Gitarist Visser en accordeoniste Filippova gaan op zoek naar de verhalen achter de beroemde schilderijen. Een avond met verrassende overeenkomsten met het heden, humor, historische weetjes, indrukwekkende schilderijen en vooral veel mooie muziek! (Kaarten 19 euro) 

Zondag 20 februari 2022, 15:00 uur: JP DeKlerk – ‘Zeelandicana’, met strijkkwartet 

De Middelburgse singer-songwriter JP DeKlerk brengt al jaren muziek uit die geworteld is in Zeeland, maar grenzeloos klinkt. Daarom noemt hij zijn muziek ‘Zeelandicana’. DeKlerk maakte eerder furore met zijn JP & The Seeger Session Band, waarmee hij tussen 2010 en 2018 in Nederland en op internationale podia speelde. Als singer-songwriter bracht hij de albums ‘Old Cold Church Road’ (inderdaad: de Oude Koudekerkseweg) en ‘Rock & Roll Principal’ uit met Engelstalige nummers. Dit jaar bracht DeKlerk zowat elke maand een nieuwe Nederlandstalige single uit. Omdat de liedjes gaan over persoonlijke belevenissen hebben ze allemaal een link met Middelburg, de stad waar JP is geboren en getogen. Hoe die Zeelandicana klinkt mét een strijkkwartet erbij, kunt u op zondag 20 februari 2022 komen ervaren in De Wegwijzer! (Kaarten 18 euro) 

Meer informatie: 

Hans Visser en Irena Filippova, ‘Het meisje van Vermeer’ (uit hun vorige voorstelling ‘Hollands Glorie’):https://www.youtube.com/watch?v=BzI0dajSMRQ 

JP DeKlerk, ‘Deze zomer’: https://www.youtube.com/watch?v=KHKjBeI9KS4 

JP DeKlerk, ‘Eindelijk thuis’: https://www.youtube.com/watch?v=PD15IBcF7t0 

JP DeKlerk mét strijkkwartet, ‘Power of song’: https://www.youtube.com/watch?v=R2Z_zkOliBU

Met hartelijke groet,
Trudi Wams
trudi@theaterdewegwijzer.nltheaterdewegwijzer.nl
facebook.com/TheaterDeWegwijzer
twitter.com/DeWegwijzer

No Comments Yet.

Leave a comment