Up-date Theater!

Theater De Wegwijzer verwelkomt de komende weken twee bijzondere muzikale duo’s. Eerst muzikale duizendpoot Frédérique Spigt samen met (blues)pianist Roel Spanjers. En zondagmiddag folkechtpaar Phillip Henry en Hannah Martin, plus al hun muziekinstrumenten. Ook Freek de Jonge komt langs in Nieuw- en St. Joosland, maar die voorstelling is al uitverkocht.

Vrijdag 8 november, 20:30 uur: Frédérique Spigt & Roel Spanjers – ‘Gasoline and matches’

Een muzikale duizendpoot met een voorliefde voor Elvis en een (blues)pianist die onder meer met JW Roy en Normaal speelt... ‘Matcht’ dat een beetje? Jazeker! Frédérique Spigt en Roel Spanjers zijn inmiddels een onafscheidelijk duo. En misschien zelfs een tikkeltje licht ontvlambaar, gezien de titel van hun theaterconcert. In ‘Gasoline and matches’ brengen ze eigen werk, country, rock, road- en Presley-songs. Het een belevenis hoe het goed ingespeelde duo samen wel een hele band lijkt en zalen in vervoering brengen. Op 8 november dus de zaal van De Wegwijzer. (Kaarten 18 euro)

Zondag 10 november, 15:00 uur: Edgelarks (Phillip Henry en Hannah Martin)

Het Britse echtpaar Phillip Henry en Hannah Martin sjouwt een hele berg muziekinstrumenten mee het podium op. Viool, banjo, gitaren, harmonica, dobro, beatbox, noem maar op. Wat de twee multi-instrumentalisten het publiek voorschotelen is dan ook allesbehalve doorsnee. Ze putten uit folk van de Britse eilanden, maar ook uit blues en traditionele Amerikaanse muziek. Voor hun nieuwste album 'Feather' hebben ze een tijdje in een afgelegen huisje in de Britse regio Cumbrië gebivakkeerd. Omdat ze wel een beetje klaar waren met al te droevige liedjes, richtten ze hun aandacht bij het schrijven van nieuw werk op het thema ‘hoop’. De Wegwijzer maakt dit bijzondere theaterconcert helemaal af met na afloop soep en brood voor iedereen.

Vrijdag 15 november, 20:30 uur: Freek de Jonge – De lachgasfabriek (try-out)

Freek maakt zich voor het eerst sinds 2011 weer op voor een ‘jaarsconference’. Die houdt dus het midden tussen een oudjaars- en een nieuwjaarsconference. Terugkijken en vooruitzien. In voorbereiding op een tv-uitzending op 1 januari leest Freek zijn invallen en uitvallen voor over de hel die we het afgelopen jaar doorstaan hebben en het paradijs dat ons het komend jaar te wachten staat. Deze try-out is inmiddels helemaal uitverkocht.

Kijk voor meer informatie en tickets op theaterdewegwijzer.nl.

Meer informatie:

Impressie van Spigt en Spanjers: https://www.youtube.com/watch?v=nBMtOitF46Q

Spigt en Spanjers, ‘That’s allright mama’: https://youtu.be/EY0MLH2wU0c?t=54

Edgelarks, ‘What we save from the tide’: https://www.youtube.com/watch?v=m2CKFSfD52c

Edgelarks, ‘Oyster’: https://www.youtube.com/watch?v=NdufPf0NVNk

Met hartelijke groet,

Trudi Wams
trudi@theaterdewegwijzer.nl
www.theaterdewegwijzer.nl
facebook.com/TheaterDeWegwijzer
twitter.com/DeWegwijzer

No Comments Yet.

Leave a comment