Nieuws uit het Theater! fotograaf van foto bij de nieuwsbrief: Thijs van der Vliet

De komende weken staan er weer drie heerlijke avondjes op het programma in Theater De Wegwijzer. Paul de Munnik neemt het publiek in Nieuw- en St. Joosland mee op een avond vol intiem muzikaal theater. De Amerikaanse singer-songwriter Krista Detor heeft alles in huis om de zaal in vervoering te brengen. En cabaretier Mark van de Veerdonk zorgt voor een avondje onbedaarlijk lachen.

Woensdag 13 maart, 20:30 uur: Paul de Munnik – Goed jaar
De tweede solovoorstelling van Paul de Munnik is ‘Goed jaar’ gedoopt. Het publiek kan zich opnieuw opmaken voor een avond intiem, verhalend en vooral muzikaal theater. Na jaren van grote producties met Acda en De Munnik, vindt De Munnik het heerlijk om dicht bij de mensen te spelen. Nu samen met gitaarvirtuoos Wouter Planteijd. De Munnik loodst het publiek rustig en geestig langs de zaken die hem raken, en die hem inspireren tot dat wat hij het liefste doet, en waar hij zo luidkeels om bejubeld wordt: het zingen van de mooiste theaternummers. Luidkeels jubelend is bijvoorbeeld de vijfsterrenrecensie van het Dagblad van het Noorden, die De Munnik schrijft: “Als performer, chansonnier en tekstdichter positioneert hij zich hiermee bij de top van dit land.”

Donderdag 14 maart, 20:30 uur: Krista Detor
De muziek van de Amerikaanse Krista Detor heeft sfeervolle accenten uit de folk, blues en country en zit vol intimiteit en melancholie. Detor heeft dan ook een dijk van een stem, vol warmte en gevoel. Een stem die zelfs het voordragen van het woordenboek mooi en meeslepend zou maken. De recensent van Plato vergeleek Detor eerder met 'grote singer-songwriters uit het verleden, zoals Carole King, Laura Nyro en Carly Simon'. Maar haar songs deden de recensent ook 'meer dan eens denken aan die van Leonard Cohen, bijvoorbeeld vanwege de sfeer, de instrumentatie en de mooie teksten'. Dat belooft dus een gloedvolle avond te worden in De Wegwijzer.

Vrijdag 15 maart, 20:30 uur: Mark van de Veerdonk – Geen viking (try-out)
Verbale slapstick vol mallotige meningen, onzinnige omdraaiingen en slimme schijnbewegingen. Ziehier het handelsmerk van cabaretier Mark van de Veerdonk. Ook zijn nieuwe voorstelling belooft weer een ware flipperkast vol stuiterende grappen te worden. Tweemaal 50 minuten ontiegelijk lachen, onder het motto: “Het leven is geen grap, je moet het er zelf van maken.” In 'Geen Viking' doet de Brabander weer verslag van een bizar incident uit zijn persoonlijke leven waar hij misschien niet sterker maar wel veel joliger uit is gekomen. En dat is ook wat waard.
Later in maart staat ook nog de familievoorstelling van de Nuffe Tantes  op het programma in De Wegwijzer. Op zondagmiddag 24 maart brengen zij het muzikale en vrolijke verhaal van de ietwat ‘verknipte’ tweelingzussen Roosje en Greetje. De voorstelling van Margriet Eshuijs, die gepland stond voor zaterdag 23 maart, is helaas afgelast. Kijk voor meer informatie en tickets op theaterdewegwijzer.nl.

Meer informatie:
Paul de Munnik, ‘Slaap zacht, mijn hart’ (bij NPO Radio 5): https://www.nporadio5.nl/openhuis/gemist/audio/340949/paul-de-munnik-speelt-slaap-zacht-mijn-hart-5-5
Paul de Munnik, ‘Gisteren nog’ (live bij DWDD): https://dewerelddraaitdoor.bnnvara.nl/media/422940
Paul de Munnik, ‘Goed jaar’: https://www.youtube.com/watch?v=RAghSIU7ohE&t=38s
Krista Detor, ‘Mr Darwin’ (live): https://www.youtube.com/watch?v=lr1CiugHd-w
Krista Detor, ‘Belle of the ball’: https://www.youtube.com/watch?v=otrR_dg-1mQ
Krista Detor, ‘More than I dare say’: https://www.youtube.com/watch?v=gYX8dUqNhcQ
Met hartelijke groet,
Trudi Wams

trudi@theaterdewegwijzer.nl
www.theaterdewegwijzer.nl
facebook.com/TheaterDeWegwijzer/
twitter.com/DeWegwijzer

No Comments Yet.

Leave a comment