GEZIEN???? Welkomstborden

GEZIEN: Welkomstborden aan begin van ons dorp

U heeft het zeker niet over het hoofd gezien. Voor de Koningsdag zijn er op initiatief van de Oranjevereniging welkomstborden gemaakt en geplaatst om de Koningsdag aan te kondigen. Ze staan tegenover de Rode Leeuw, op de Molendijk en aan het begin van de Oude Rijksweg, wanneer u uit de richting Arnemuiden komt.
Door de vele positieve reacties hebben we bedacht deze borden te laten staan en hebben ook inmiddels al een vergunning gekregen van de gemeente Middelburg. De dorpsvereniging staat achter dit initiatief. Sterker nog, de contacten lopen nu gezamenlijk.
Onze fanatieke vrijwilligers van de Oranjevereniging t.w. John de Rijke, Imo en Marja Jongepier hebben deze prachtige borden gemaakt. Het ziet er professioneel uit en is een mooie binnenkomer voor ons dorp. Ik doe ze het niet na. Er is ook al menig uurtje werk aan besteed. Heel hartelijk bedankt voor jullie hulp, inzet, enthousiasme en creativiteit. Geweldig.
Er heeft inmiddels een inventarisatie plaatsgevonden richting alle verenigingen met de vraag of hun activiteiten vermeld kunnen worden op dit bord. Het is natuurlijk goed dat men op de hoogte is wat er in ons dorp plaatsvindt. En er doen velen mee. Ik verwacht dat dit op termijn wel zal uitgroeien.
Inmiddels zijn er alweer bijna 60 bordjes gezaagd, geschuurd en 3 maal gelakt door Imo en Marja. Zij coördineren het wisselen van de bordjes, wat nog een hele klus is. Fijn dat er enthousiaste bewoners zijn die dit graag willen verzorgen.
Samen met de dorpsverenigingen zijn we criteria aan het opstellen. De bordjes kunnen jaarlijks weer gebruikt worden, door alleen de datum van de activiteit te veranderen. Dit wordt allemaal voor u geregeld. Tevens hangt er natuurlijk een prijskaartje aan dit geheel. We proberen dit zo laag mogelijk te houden. Momenteel lopen er gesprekken o.a. met de gemeente, dorpsvereniging en het verenigingsoverleg hoe dit verder op te pakken.
Zo zie je maar weer, door een ludieke actie ontstaat er iets moois. We hopen dat verdere activiteiten van onze verenigingen of andere initiatieven kunnen worden vermeld op de borden.
Inmiddels zijn er ook plantenbakken geplaatst bij de borden, zodat de binnenkomst van het dorp nog meer is aangekleed. Onze dorps handelskwekerij Ben van de Waart heeft de potgrond en de geraniums gesponsord. Wat een mooi gebaar voor het dorp. Ben en Paula Super bedankt hiervoor.
Wel is het van belang dat er bv ook water gegeven worden. Om van de Zaagmolendijk wekelijks met mijn gieter te komen, dat is ook zo wat. We hopen dit te kunnen organiseren met bewoners die in de buurt van de borden wonen. Wij hebben al wat contacten, maar als u ook wilt helpen? Vrijwilligers???? Meldt je aan.
U kunt over dit onderwerp of het aanvragen van een bordje contact opnemen met Heleen Lokker: lokkera@zeelandnet.nl
Bedankt weer en tot ziens in ons mooie dorpie.

Heleen Lokker

No Comments Yet.

Leave a comment