Voedselbos vraagt vrijwilligers voor NLdoet

NIEUW- EN SINT JOOSLAND - Voedselbos de Langhe Laere in Nieuw- en Sint Joosland doet zaterdag 14 maart voor de tweede keer mee met de landelijke actie NLdoet. Zo worden bomen geplant, een pergola gebouwd, kippentractor. informatie gedeeld over het voedselbos en genoten van versnaperingen.

Deze dag biedt ruimte voor zo'n vijftien vrijwilligers. De ontvangst is om 10:00 uur (ter hoogte van de Quarleshavenstraat 33) en de werkzaamheden worden om 16:00 uur afgesloten met wijn/sap en hapjes (alles eigen productie). Meer informatie en aanmelden: https://www.nldoet.nl/

Om Voedselbos de Langhe Laere meer handen en voeten te geven is januari vorig jaar een werkgroep opgericht die officieel erkend is door Velt: Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren, met ruim 18.000 leden. De Velt-werkgroep ondersteunt het voedselbos in haar verdere ontwikkeling.

Voedselbos de Langhe Laere ontstond drie jaar geleden in Nieuw- en Sint Joosland. Op een perceel van 2,4 hectare wordt met vrijwilligers gewerkt aan de creatie van een plek die van leven gaat bruisen. Het leven vindt al langzaam zijn weg: vogels vliegen af en aan, egels van de Mikke vonden er hun thuis, bijen groeien de kast uit en ook voeding voor de mens is er al volop.

De opbrengst komt nu nog vooral van eenjarige planten zoals moestuingewassen, maar het duurt niet lang of ook de meerjarigen (zoals bomen en struiken) leveren voedsel op.

Naast NLdoet worden in het voedselbos activiteiten georganiseerd zoals Doe-Mee-Dagen, een cursus enten en de jaarlijke Velt open-dagen. Zie, voor een overzicht van de evenementen: www.veltzeeuwseeilanden.nl/ll of https://www.facebook.com/groups/voedselbosdelanghelaere

No Comments Yet.

Leave a comment