Nieuwland houdt een bescheiden dorpsfeest

NIEUW- EN SINT JOOSLAND – In Nieuw- en Sint Joosland wordt vrijdag 3 en zaterdag 4 september een dorpsfeest gehouden. Het valt zoals gebruikelijk aan het einde van de zomervakantie. Vanwege de coronamaatregelen is het feest kleiner van opzet dan in voorgaande jaren, maar het biedt een mooie gelegenheid om elkaar weer te ontmoeten.

Het feest begint vrijdag van 15.00 tot 16.30 uur met een vossenjacht in de speeltuin. Kinderen kunnen starten tussen 15.00 en 15.30 uur.

Zaterdag zijn er rond de kerk 13.00 tot 16.00 uur activiteiten voor kinderen. Zo is er een springkussen en kunnen de deelnemers er ringlopen en geschminkt worden. Ook is er een kleedjesmarkt.
De kerk staat van 13.00 tot 16.00 uur open voor een culturele inloop rond houtsnijden, schilderen, plaatselijke geschiedschrijving en het Nieuwlandse dialect. 

De plaatselijke Muziekvereniging ONDA geeft vanaf 14.30 uur een concert op het plein bij het Durps’uus. Mocht het regenen dan wordt uitgeweken naar de kerk. Vanaf 17.00 uur kunnen kinderen naar films kijken in het Durps‘uus en is daar het terras open om te eten en te drinken. 
Om 16.30 uur begint een gezellig samenzijn bij partycentrum De Merelhoeve aan de Langeweg 3. Daar begint om 18.00 uur een barbecue. Opgave via info@merelhoeve.nl

No Comments Yet.

Leave a comment