Doe mee met de Lichtjestocht!

Basisschool De Lonneboot houdt op dinsdag 17 december voor de tweede keer een Lichtjestocht door Nieuw- en Sint Joosland. Daarmee wordt geld opgehaald  voor Vrienden van het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. U wordt van harte uitgenodigd hieraan mee te doen!

Tussen 18.00 en 18.30 uur kunt u zich melden op het schoolplein van De Lonneboot aan de Van Akenstraat. U ontvangt dan een routekaartje. De deelnemers (de leerlingen met een lampion) vormen dan al lopend een lange optocht door het dorp. Op verschillende locaties langs de route worden scènes uit het Kerstverhaal uitgebeeld of is er muziek. De school organiseert deze kerstwandeling dit jaar samen met Peutergroep Kiekeboe van Kinderopvang Walcheren en met de Protestantse gemeente te Nieuw- en Sint Joosland.


Mensen die langs route wonen wordt gevraagd om lichtjes neer te zetten. 

De route: schoolplein - Leefkuil - Molenweg - molen - Molendijk - 1e Keus - Molendijk (onderlangs) - Scheldepoortstraat  -  Kraayerthavenstraat  -  door Quarleshavenstraat naar Oude Rijksweg -  langs voorheen Garage Joosse  - Achter de Kerk - via het Kerkplein (zijde Muziektent) naar de kerk..
De tocht duurt ongeveer 1 uur. Dit is afhankelijk van het tempo waarin gelopen wordt. Kinderen lopen onder begeleiding en onder verantwoordelijkheid van ouders. Opgave is nodig voor een indicatie van het aantal deelnemers. Iedereen mag meelopen: leerlingen, ouders, grootouders, dorps- en wijkbewoners etc.

De laatste halte is het kerkgebouw. Daar is een hapje en een drankje te koop. Tevens bestaat er de mogelijkheid een gift te geven. De opbrengst is bestemd voor het Vrienden van het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. Op https://vriendensophia.nl/projecten/#wensen kunt u lezen met welke projecten zij bezig zijn. De organisatie hoopt op een grote opkomst, een mooie Lichtjestocht en een grote opbrengst!

Opgave kan door onderstaande gegevens te mailen naar lonneboot@archipelscholen.nl

Uiteraard kunt u ook een briefje in de brievenbus stoppen: Van Akenstraat 1.

In verband met de voorbereidingen graag zo spoedig mogelijk.

Naam:                  __________________________________

Mailadres: __________________________________

Telefoon:   __________________________________


Evt:             Ik kan helpen met

No Comments Yet.

Leave a comment